Wat weet jij over de gitaar en hoe leer je gitaar spelen ?

Gepubliceerd op 6 december 2021 om 10:36

Nu het opnieuw maar beperkt mogelijk is om er op uit te gaan en je toch leuke dingen wilt gaan doen tijdens deze lange winterdagen, is het volgen van een (online) cursus een prima mogelijkheid. Veel mensen grijpen de gelegenheid aan om bijvoorbeeld een muziekcursus te volgen en een populair muziekinstrument daarbij is de gitaar. Voor je begint: Wat weet je over de gitaar, waar kan je die kopen en wat is een leuke cursus ?    

Deze feitjes wist jij nog niet over de gitaar

Een van de meest populaire instrumenten ter wereld is de gitaar. De gitaar is ook heel veelzijdig. Geniet jij van de gitaar tijdens een kampvuur, een concert of toch liever zelf thuis? Iedereen geniet weer op zijn eigen manier. De geschiedenis van de gitaar bevat een aantal interessante feiten. In dit blogartikel vertellen wij daar meer over.

 

De geschiedenis

Leo Fender begon in 1944 met het experimenten met de bouw van de elektrische gitaren. Deze werden erg populair. Het bijzondere was dat Leo Fender zelf helemaal geen gitaar speelde. Leo Fender was ook de uitvinder van de Telecaster en de Stratocaster, maar zelf kon hij dus geen gitaar spelen. Bovendien stond Leo Fender ook bekend als de uitvinder van de elektrische basgitaar. De wereldberoemde Fender gitaren zijn ook uitgevonden door Leo Fender.

 

De gitaar komt hier vandaan

Het woord gitaar komt voor uit het Perzische woord ‘Taar’. Taar betekent snaar. In de tijd van de oude grieken is de gitaar ontstaan. Echter, was de gitaar toen nog niet hoe het de dag van vandaag is. In de Griekse oudheid werd het snaarinstrument de Kithara gebruikt door professionele muzikanten. De Kithara is in spanje verder ontwikkeld tot hoe we het vandaag de dag kennen.

 

Er zijn enorm veel gitaarakkoorden

Het is algemeen bekend dat er veel klanken kunnen komen uit de gitaar. Wellicht ken jij zelf ook al wel veel gitaarakkoorden? Er bestaan meer dan 120 gitaarakkoorden. Daarnaast kan je de gitaar ook nog een op verschillende manieren stemmen.

 

Deze gitaar is de duurste van de wereld

De Fender Stratocaster is de duurste gitaar die ooit werd verkocht. Er werd geld ingezameld voor de slachtoffers van een tsunami, dus werd deze gitaar tijdens de veilig verkocht. Uiteindelijk is deze gitaar uitgegroeid tot collectorsitem en veel bekende artiesten hebben de gitaar gesigneerd. De prijs die is betaald voor de gitaar is 2,1 miljoen euro.

 

Zelf een gitaar kopen?

Is je interesse gewekt voor het spelen van de gitaar? Wij adviseren jou om te kijken naar de website van MaxiAxi. Zij hebben een ruim aanbod aan muziekinstrumenten en ze zijn gespecialiseerd in licht- en geluidsapparatuur.

Kijk hier voor de pagina met daarop een online gitaarcursus, tijdelijk met korting!Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.