Duurzaam er op uit

Gepubliceerd op 1 februari 2019 om 00:37

Op zich is er op uit gaan en reizen niet duurzaam maar we kunnen er wel rekening mee houden om het zo duurzaam mogelijk te maken. Zich ervan bewust zijn dat reizen schadelijk is voor het milieu, is de eerste stap. De tweede stap is er ook rekening mee houden tijdens de planning van je reis of uitstapje. De derde stap is om schade te compenseren en te verminderen.

 

Als je een keuze maakt voor een dagje weg dan zou je ook eens kunnen denken aan een boottocht met een fluisterboot door bijvoorbeeld “De Biesbosch” maar er zijn ook beurzen met het thema “duurzaam”. Als je gaat winkelen dan zou je ook “2e hands” gaan shoppen. Ga naar een tuin of park welke natuurlijk ook te vinden zijn op Uitidee.nl. In de rubriek actief bezig zijn, vind je overigens nog veel meer veel duurzame uitjes.

Hoe reis je naar een uitje/evenement ? In plaats van met de auto te reizen, ligt het voor de hand om ook eens te kijken naar een uitstapje met de trein of met de bus. Het is een prima alternatief voor de auto, zeker als je naar een stad gaat.

Rekening houden met het milieu begint trouwens niet bij een dagje uit maar ook rondom je eigen woning. Bijvoorbeeld de keuze van energie of bij de aanschaf van een nieuwe auto waarmee je er op uit gaat in je vrije tijd. Het gaat dan niet alleen om verantwoorde keuzes maar ook wellicht om een besparing op langere termijn. Daar kan je dan ook weer leuke dingen voor doen.

Kortom, bewust en duurzaam er op uit begint bij er over na te denken hoe je dat zo verantwoord mogelijk in kan vullen er bij stil te staan en er rekening mee te houden.

Wist je trouwens dat er een uit agenda is van duurzame uitjes ? Erg leuk om daar eens naar te kijken.
Organiseer jij ook duurzame uitjes/evenementen ? Meld je uitje gratis aan op Uitidee.nl !

    

Egbert
Redactie Uitidee.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.