Uitjes

Bezichtigen

Sorteren
Kerken

Abdij van Egmond

Nieuwsgierig naar het kloosterleven en de geschiedenis van de Abdij van Egmond? Kom eens langs! Op deze historische plek wonen en werken inmiddels 16 Benedictijner monniken en een aantal aspirant monniken. Met hulp van vrijwilligers organiseren zij tal van activiteiten. Voor groot en klein. Van retraites tot het dompelen van een kaars. Of u nu komt voor een expositie, het Abdijmuseum, een concert of lezing, de Abdijwinkel, een rondleiding of voor een dienst met de monniken: Bij de Abdij bent u welkom.

Locatie

Egmond-Binnen, Noord-Holland

nl 1935 AR Vennewatersweg 27a NoordHolland
Kerken

Abdij van Postel

In de noordelijkste uithoek van de gemeente Mol, tegen de Nederlandse grens, ligt het bosrijke Postel met zijn imposante abdij die al in de twaalfde eeuw opgericht werd. Het zijn de norbertijnen die er sinds die tijd de streek ontginnen en gastvrijheid hoog in het vaandel dragen. Vanwege hun witte pij noemt men ze ‘witheren’. Ze doen aan bosbouw, landbouw en veeteelt. Om in hun eigen onderhoud te voorzien brouwen ze bier en maken ze kaas.

Locatie

Postel

nl 2400 Abdijlaan 16 -1
Museum

Afrika Museum

Een uitstapje naar het Afrika Museum betekent inspiratie, educatie en recreatie voor het hele gezin. Kinderen t/m 12 jaar maken aan de hand van een speurtocht door binnen- of buitenmuseum een boeiende tocht door het museum.

Locatie

Berg en Dal, Gelderland

nl 6571 CS Postweg 6 Gelderland
Museum

Airborne Museum ‘Hartenstein’

MAAK KENNIS MET DIT UNIEKE MUSEUM EN ERVAAR DAT VRIJHEID NOOIT VANZELFSPREKEND IS.
Kom en beleef de Slag om Arnhem in dit aantrekkelijke en eigentijdse museum. In de Airborne Experience ga je in de voetsporen van Britse parachutisten en op weg naar Arnhem in september 1944 en ontmoet je juichende burgers die al vier lange jaren gebukt gingen onder de Duitse overheersing. Maar de brug bij Arnhem blijkt ‘Een brug te ver’.

Locatie

Oosterbeek, Gelderland

nl 6862 AZ Utrechtseweg 232 Gelderland
Museum

Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon levert, aan de hand van een geweldige cast van acteurs, special effects, toneel, decor, scripts, een unieke, spannende 'walkthrough' show die je kunt zien, horen, aanraken, ruiken en voelen. Het is ook erg grappig en soms een beetje eng.

Locatie

Amsterdam, Noord-Holland

nl 1012 KW Rokin 78 NoordHolland
Museum

Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum is het stadsmuseum van Amsterdam, een ontmoetingsplek van en voor Amsterdammers en hét museum voor mensen die de hoofdstad beter willen leren kennen. Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad Amsterdam: over toen, nu en straks. Ontdek de ontstaansgeschiedenis van de stad in Amsterdam DNA of kom eens naar een van onze tijdelijke tentoonstellingen.

Speciaal voor families is er het Kleine Weeshuis. Hierin ontdek je samen hoe het was om te leven in een weeshuis van de 17e eeuw. Daarnaast is er een gratis DNA familietour, waarmee je gezamenlijk de geschiedenis van de stad kan leren kennen.

Locatie

Amsterdam, Noord-Holland

nl 1012 PH Kalverstraat 92 NoordHolland
Museum

Anne Frank Huis

Anne Frank is een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moet onderduiken om aan de nazi’s te ontkomen. Samen met zeven anderen zit ze verborgen in het achterhuis van Prinsengracht 263 in Amsterdam. Na ruim twee jaar worden ze ontdekt en naar de concentratiekampen gedeporteerd. Van de acht onderduikers overleeft alleen Annes vader, Otto Frank. Anne wordt na haar dood wereldberoemd door het dagboek dat ze tijdens de onderduik heeft geschreven.


Locatie

Amsterdam, Noord-Holland

nl 1016 GV Prinsengracht 263-267 NoordHolland
Tuinen en parken

Arboretum Kalmthout

In het Belgische Kalmthout is een grote tuin te vinden met de mooiste en bijzonderste planten en bloemen. Een plek om je ogen uit te kijken en om tot rust te komen.

Locatie

Kalmthout

nl 2920 Heuvel 2 -1
Museum

Automuseum Schagen

Kom terug in de tijd toen auto's nog bijzonder waren en niet iedereen in een auto reed. Mensen waren trots op hun kostbare bezit en het ritje op zondagmiddag met de familie in de auto was een beleving. Wie heeft hier geen herinneringen meer aan of kent de mooie verhalen van ouders of grootouders niet?

Locatie

Schagen, Noord-Holland

nl 1742 NB Lagedijkerweg 1A NoordHolland
Museum

Aviodrome

Luchtvaart-Themapark Aviodrome vertelt het boeiende verhaal van de Nederlandse luchtvaart en laat deze veranderen in unieke avonturen! Kom met de hele familie naar Aviodrome en bekijk binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen. Van Anthony Fokker zijn eerste vliegtuig waarvan de vleugels met draad vastzaten, tot aan de moderne lucht- en ruimtevaart.

Locatie

Lelystad, Flevoland

nl 8218 PG Pelikaanweg 50 Flevoland
Uitjes per pagina